Gewassen

Bladgroenten

De beste oplossing voor het kweken van (blad)groenten

Bladgroenten zoals sla en kruiden staan bekend om hun voedingswaarde en veelzijdigheid. Het telen van deze gewassen op het veld vereist echter een groot teeltoppervlak, veel irrigatie en gewasbescherming. Bij HT Verboom bieden we een duurzame en efficiënte oplossing om het hele jaar door bladgroenten te telen. Wij leveren betrouwbare meerlagensystemen en mobiele gotensystemen.

Voordelen van onze mobiele containersystemen voor bladgroenten

Indoor teelt is een wereldwijde trend die tal van voordelen biedt, vooral voor gewassen zoals bladgroenten met korte teeltcycli. Deze methode, waarin HT Verboom is gespecialiseerd, bevordert duurzaamheid door het verminderen van watergebruik en nutriëntenverlies. Bovendien vereist het minder personeel, waardoor het een efficiëntere en duurzamere keuze is voor telers.

De teeltsystemen van HT Verboom zijn niet alleen efficiënt, maar ook kosteneffectief. Door een hoge mate van werkruimte-automatisering kunnen onze systemen de arbeidskosten aanzienlijk verlagen en de productiviteit verhogen, waardoor ze de perfecte oplossing zijn voor telers die hun productieprocessen willen optimaliseren.

Ons meerlagensysteem is ontworpen om de ruimtebenutting en efficiëntie te maximaliseren. Door het mogelijk te maken planten in meerdere lagen te telen, kunnen telers hun productiecapaciteit aanzienlijk verhogen binnen dezelfde oppervlakte. Dit systeem is bijzonder voordelig voor de teelt van bladgroenten, doordat het optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte en middelen, terwijl elke plant de nodige zorg en omstandigheden krijgt voor een gezonde ontwikkeling.

Meerlagensysteem

In een meerlagensysteem kan het totale kweekvolume worden gemaximaliseerd door meerdere kweeklagen boven elkaar te plaatsen, waardoor de perfecte kweekomstandigheden voor planten worden gecreëerd. Deze aanpak zorgt voor een efficiënt gebruik van licht, energie en water, wat resulteert in een kleine ecologische voetafdruk.

Mobiele
gotensysteem

Ons innovatieve mobiele gotensysteem, bestaande uit een netwerk van plantengoten, verplaatst gewassen volautomatisch van de plant- naar de oogstruimte binnen de kas. Het grootste voordeel van dit systeem is de nauwkeurigheid waarmee het de groei van elke plant reguleert, zodat deze exact de benodigde hoeveelheden water en voedingsstoffen ontvangt voor optimale ontwikkeling.

Projecten

Trots op onze
referenties

A7 Flowers
Bollen, Nederland
80 Acres Farms
Bladgroenten, USA
Gotham Greens
Bladgroenten, USA
Ready to roll?

Hoe kunnen we jouw bedrijf laten groeien?

Wij helpen je graag. Neem contact met ons op.